• Inici
  • TERRA GOLLUT
  • Notícies
  • El film ‘Cholitas’ guanya el TERRA GOLLUT film festival en una edició on s’ha batut el record de visualitzacions

El film ‘Cholitas’ guanya el TERRA GOLLUT film festival en una edició on s’ha batut el record de visualitzacions

El film ‘Cholitas’ guanya el TERRA GOLLUT film festival en una edició on s’ha batut el record de visualitzacions

  • ‘Reflejo’ de Juan Carlos Mostaza guanya el premi al millor curt, i Marc Sanyé el de millor reportatge de fotoperiodisme per ‘Pandèmic’

  • El premi del públic per votació popular ha estat per ‘Sense sostre’ de Pep Garrido i Xesc Cabot

01/11/2020.- ‘Cholitas’, de Jaime Murciego i Pablo Iraburu, s’ha emportat el Premi al millor Llargmetratge del TERRA GOLLUT film festival 2020, en una edició marcada per la pandèmia de la Covid-19, que ha impedit que la gala de la clausura es pogués fer a la Filmoteca de Catalunya, tal com estava previst, i s’hagués de fer aquest dissabte al vespre a través del canal YouTube del festival. ‘Reflejo’, de Juan Carlos Mostaza, s’ha emportat el guardó al millor Curtmetratge, i Marc Sanyé, el Premi al millor Reportatge de Fotoperiodisme, per ‘Pandèmic’. El premi a la trajectòria audiovisual es va entregar a Teresa Font, muntadora de cinema amb dos Goya.

La resta de guardonats van ser ‘Carne’, de Camila Kater, amb el Premi a la Concòrdia; ‘Ama’, de Julia de la Paz, amb el Premi dels Joves; i ‘Sense sostre’, de Pep Garrido i Xesc Cabot que es va alçar amb el Premi del Públic, que es concedeix per votació popular. Hi van haver tres mencions especials del jurat per ‘Des-Extinción’ d’Alfonso Par en l’apartat de Llargmetratges; ‘Chernobyl 1986’, de Toni Comas, en la categoria de Premi dels Joves; i ‘Nombrar la herida’, de Paula Roque, com a menció especial del jurat de Fotografia.

Aquesta ha estat una edició molt especial del TERRA GOLLUT film festival. A banda del canvi de nom, segons ha explicat el seu impulsor, Joaquim Roqué, “ens hem convertit en un festival de cinema transformador que fa arribar al cinema als llocs on habitualment no arriba com poden ser els pobles petits i col·lectius vulnerables”. En aquest sentit, el TERRA GOLLUT ha estat més territorial que mai i aquest any s’ha arribat a 16 poblacions.

La pandèmia també ha obligat a improvisar i al final s’ha organitzat un festival híbrid: amb una part presencial que, amb 28 sessions fins al moment, hem assolit els 1.200 espectadors presencials, i una part virtual, on un total de 592 persones han visionat les activitats paral·leles a través del canal de YouTube. Per últim, apuntar que al canal de Filmin.cat del TERRA GOLLUT, fins el dia d’avui, hi ha hagut 5.500 visionats, que en espectadors es calcula el doble: 11.000 espectadors. “Per tant directament, ja podem dir que hem arribat 7.286 espectadors directes. Un rècord històric en tots els anys que vaig dirigir el Festival Gollut en les seves primeres sis edicions”, apunta Roqué, que també afegeix que “estem molt contents perquè hem sumat pobles nous, seus noves i encarem ja l’edició 2021 amb molt optimisme”.

Per últim, destacar que el TERRA GOLLUT ha estat un dels festivals impulsors del TECTÒNIC, format per vuit festivals de cinema social de tot Catalunya, que s’ha pogut veure en la seva totalitat en línia i amb 15 films programats i diverses activitats paral·leles.

Cartea YT Sessio de clausura
 
PODEU VISIONAR L’ENTREGA DE GUARDONS A TRAVÉS D’AQUEST ENLLAÇ: https://bit.ly/3oLqq9n

  

Subscripció a informació / Suscripción a información / News subscription

Selecciona sobre que vols rebre informació:
Estic d'acord amb la Política de privacitat

En compliment de la nova normativa europea GDPR, el TERRA GOLLUT film festival - Dinàmic Enginy SLU utilitzarà la informació que proporcioneu en aquest formulari per estar en contacte amb tu i per proporcionar actualitzacions sobre les nostres activitats.

Dinàmic Enginy SLU - 2020 - Contacta - Avís legal i política de privacitat