Exposició fotogràfica: "El lamento Borincano". Espai Art L'Abadia. Palau de l'Abadia. Sant Joan de les Abadesses.

Conferència i inauguració exposició fotogràfica: "El lamento Borincano". Espai Art L'Abadia. Palau de l'Abadia. Sant Joan de les Abadesses.

Dissabte, 17 d’octubre de 2020.  18:00 h.
Espai Art L'Abadia. Palau de l'Abadia.
Entrada Gratuïta*
Durada aproximada: 2 h.

Amb Joan Guerrero, fotoperiodista

  

EXPOSICIÓ:  El lamento Borincano, de Joan Guerrero

Del 17 d’octubre al 29 de novembre. Palau de l’Abadia. Sant Joan de les Abadesses.
Co-organitzada amb l’Ajuntament de Sant Joan de les Abadesses.
Inauguració i conferència amb Joan Guerrero el dia 17 d’octubre a les 18 h.
El treball d’en Joan Guerrero es reconeix per la seva tendresa, la seva mirada cap allò que és universal sense aturar-se en anècdotes, la seva preocupació pel sofriment de les persones, la seva sensibilitat per trobar un horitzó d'esperança dins la cruel i devastada realitat, que no obstant es mostra plena de bellesa. Per la seva manera d'esgarrapar l'ànima de l'espectador per tal de despertar-lo de la seva letargia.

Aquesta sèrie, que retrata la vida dels indis quitxues de l’Equador, s’anomena “Lamento borincano”  i fa referència a un conegut bolero que narra el camí a la ciutat d’un camperol pobre amb l’expectació de vendre la seva mercaderia i la seva decepció i retorn al poble amb les mans buides. La dura realitat que descriu queda embolcallada per la qualitat dels grisos, les composicions ben mesurades i la serena composició de tots els elements. No obstant, preval la crítica, la rebel·lia i l'inconformisme d’un vell guerrer poc disposat a claudicar. Segons diu el mateix fotògraf “... El pitjor que em podria passar seria que un banquer em comprés una fotografia per penjar-la al vestíbul d’una oficina del banca. això significaria que no he sabut expressar-me.”

Organitza: Ajuntament de Sant Joan de les Abadesses. i Dinàmic Enginy.

Amb el suport de: Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

*Caldrà respectar les mesures Covid-19

Etiquetas: CONFERÈNCIA FOTOGRAFIA

Sessions ja celebrades

Subscripció a informació / Suscripción a información / News subscription

Selecciona sobre que vols rebre informació:
Estic d'acord amb la Política de privacitat

En compliment de la nova normativa europea GDPR, el TERRA GOLLUT film festival - Dinàmic Enginy SLU utilitzarà la informació que proporcioneu en aquest formulari per estar en contacte amb tu i per proporcionar actualitzacions sobre les nostres activitats.

Dinàmic Enginy SLU - 2020 - Contacta - Avís legal i política de privacitat