Projecció de La justa trama, Sólo son peces i Carne, a la Unió, Teià

Projecció de La justa trama, Sólo son peces i Carne, a la Unió, Teià

Diumenge 26 de setembre de 2021. 18 h

La Unió Casa de Cultura. Teià

Entrada gratuïta
Durada aproximada: 2 h.
Dinamitzada. Presentació, Q&A.

SESSIÓ INAUGURAL

Amb Miquel Carrillo, director del film i Joaquim Roqué, director del TERRA GOLLUT film festival

  

210926. TeiaEncara hi ha algú al bosc


VOSC. 2020. Documentari. Catalunya. Direcció: Teresa Turiera-Puigbò, Erol Ileri Llordella

La Guerra dels Balcans dels anys 90 va provocar violacions indiscriminades sistemàtiques a moltes dones. Aquest film mostra els seus testimonis.

Tema: VIOLÈNCIA DE GÈNERE, DRETS DE LES DONES I DELS INFANTS, BALCANS

SINOPSI:
Lejla Damon es una joven de 25 años que ha crecido feliz en una família de classe media en Londres. Sus padres, periodistas, cubrieron la guerra de Bosnia y Hercegovina durante los años 90. En diciembre de 1992, mientras grababan en el hospital de Sarajevo en pleno bombardeo de la ciudad, encontraron a una mujer que acababa de dar a luz. La mujer les dijo que apartaran al bebé de sus brazos o le ahogaría.
Era el resultado de las violaciones que había sufrido durante la guerra; era el fruto del enemigo.Durante esa guerra, entre 25.000 y 50.000 mujeres fueron víctimas de violación como estratègia de limpieza étnica. No hay una cifra oficial porque muchas de ellas no sobrevivieron o lo viven todavía en silencio 25 años después. Lejla, Alen y Ajna son niños nacidos de las violaciones de la guerra. 25 años más tarde, se han unido a las supervivientes en su lucha para romper el silencio y superar el estigma. ¿Ha acabado la guerra para ellos? En pleno aniversario de la Firma de los Acuerdos de Paz de Dayton, ha llegado la hora de dar voz a estas víctimas de segunda generación.
1087 

 

Solo son peces (Només són peixos)

Documental; Àrab (subtítols Espanyol); 17 mins; Direcció: Ana Serna Reinares, Paula Iglesias Rodríguez ; 2019; Espanya.

Tema: Medi Ambient; Animals; Ciència i Tecnologia; Desigualtats; Ecologia; Emigració/Immigració; equitat de gènere; Dona; Política.

Sinopsis: Teslem, Dehba i Jadija treballen en una piscifactoria en els camps de població refugiada saharaui. A on? A Algèria, en ple desert, molt lluny de la seva terra. Ja no tenen mar, però sí peixos.

 

Carne

Animació; Portuguès; 12 mins.; Direcció: Camila Kater; 2019; Espanya.

Tema: Assumptes socials; Igualtat de gènere; Homosexualitat, Dona; Cinema Queer.

Sinopsi: Crua, poc feta, al punt, feta i molt feta. Pintada sobre un plat de ceràmica, Rachael Patricio és una nena grassa i un gran disgust per la seva mare. Durant l'adolescència, Larissa Rahal redescobreix el seu cos i el potencial de la seva menstruació a través de les pinzellades d'aquarel·la. En l'auge de la joventut, entre sorolls digitals, la cantant Raquel Virgínia exposa els riscos als quals cada dia s'enfronta per ser qui és. L'argila en constant metamorfosi és el cos de Valquíria transformant-se al llarg de la menopausa. L'actriu Helena Ignez, icona del Cinema Nou i Marginal de Brasil, dibuixa amb tinta xinesa sobre el negatiu de 35 mm, explica com el seu cos, des de la infància a la tercera edat, componen el documental animat "Carne" (carn).

La Justa Trama

Documentari. Català, Castellà, Portuguès (Subtítols en català). 45 min. Direcció: Miquel Carrillo. Catalunya

 

Tema: Drets humans, Ecologia, Economia, Feminisme, Globalització, Igualat de Gènere, Medi Ambient, Doan, Política, Rural, Social, Treball.

 

La Justa Trama és la cadena de producció más gran del segment de la confecció tèxtil de l’economia solidària a Brasil, amb centenars de treballadors i treballadores, que està creant un sistema financer nou molt diferent al sistema tradicional.Un dels voluntaris fa un recorregut per les diferents instal·lacions de la cadena de cotó per tot Brasil, coneixent les dificultats de les persones implicades, corroborant els afectes assolits per l’economia social i solidària, després de dècades de treball. Tot això en un moment en què el sindicalisme, les ONG, els moviments socials, i l’esquerra en general fan balanç crític dels últims anys, processant la construcció d’un nou projecte i afrontar el pessimisme, els discursos d’odi i la involució que pateix els país a mans d’una oligarquia que ha tornat a néixer.

 

 

Organitza: Ajuntament de Teià i Dinàmic Enginy.
Amb el suport de: Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

*Caldrà respectar les mesures Covid-19

Sessions ja celebrades

Subscripció a informació / Suscripción a información / News subscription

Selecciona sobre que vols rebre informació:
Estic d'acord amb la Política de privacitat

En compliment de la nova normativa europea GDPR, el TERRA GOLLUT film festival - Dinàmic Enginy SLU utilitzarà la informació que proporcioneu en aquest formulari per estar en contacte amb tu i per proporcionar actualitzacions sobre les nostres activitats.

Dinàmic Enginy SLU - 2020 - Contacta - Avís legal i política de privacitat